5 år med RackBuddy - En tur tilbage i tiden

Vi fejrer 5 år med RackBuddy!

For præcis 5 år siden blev RackBuddy grundlagt. I de 5 foregående år er der sket en hel masse. Derfor har vi valgt at tage jer med på en lille tur tilbage i tiden, og dele nogle af vores bedste øjeblikke med jer.
Om grundlæggerne:
Martin og Lasse er begge i 30'erne og har to børn hver. De to venner har kendt hinanden siden barnsben, da deres forældre har været venner og de er vokset op i Esbjerg sammen. Begge grundlæggerne har en passion for fodbold. Martin begyndte at spille fodbold, da han var 15, og blev ofte udvalgt til at spille DBUs ungdomslandshold. Han spillede i den højeste danske liga, superligaen, indtil han besluttede sig for at droppe fodbolden, da han var 27. Lasse har spillet fodbold i 1 danske division. De er begge tæt forbundet med deres gamle holdkammerater og venner, og det er grunden til, man finder mange RackBuddys i tidligere og nuværende fodboldspilleres hjem.

 

2013 

Det første RackBuddy tøjstativ

Det hele startede i slutningen af 2013, da Martin og Lasse byggede deres første tøjstativ i en lille garage i Næstved. Martin havde ledt efter en stabil, fleksibel og åben garderobe løsning til hans nye lejlighed, men fandt ikke noget der matchede hans behov. Alle eksisterende produkter var ustabile eller manglede et flot design. Derfor besluttede de to ejere sig for at a bygge et tøjstativ selv. De var mere end tilfredse med resultatet, og besluttede sig for designe flere stativer lavet af vandrør til venner og bekendte.
Det første tøjstativ blev solgt på DBA (Den Blå Avis). Indenfor 14 dage havde de solgt mere end 10 tøjstativer, og besluttede sig for at starte deres egen virksomhed. De investerede lige præcis nok til at købe materialer ind, og finansierede alle fremtidige projekter med pengene fra deres salg.

RackBuddy ejer Lasse med et af de første tøjstativer i vandrør

 

Det sværeste ved at starte virksomheden var at finde det rigtige navn. Efter lange diskussioner, endte de med RackBuddy, da navnet havde en relation til det produkt, de solgte, og at de var to venner, der startede en virksomhed sammen. For at være på den sikre side, talte de med en brandingekspert, der sagde det var det værste navn, de kunne have valgt, men de valgte det alligevel.
Da de startede firmaet arbejdede Martin som politibetjent, og Lasse administrerede en online shop, der solgte VVS artikler. Lasse havde derfor erfaring med at køre en online shop og hans viden hjalp dem med at starte RackBuddy.
RackBuddy startede som et sideprojekt, de arbejde på i deres fritid, aftener og weekender.

 

Vandrør i Martins garage i Næstved

 

2014

 

At starte en virksomhed var hårdt arbejde- Martin og Lasse havde to fuldtidsjobs på samme tid: deres “normale jobs” og RackBuddy. De brugte deres store netværk af venner og bekendte til at få råd.
I starten var fokus på større projekter som for eksempel det første showroom i København, der udelukkende brugte RackBuddy tøjstativer, The Little Showroom i København. Martin husker tilbage med et smil at for at kunne levere de nødvendige dele, lejede de en trailer og leverede alt selv.   

The Little Showroom - det første RackBuddy projekt

The Little Showroom - det første RackBuddy projekt

En anden milepæl var det første internationale projekt, over broen i Malmø i Sverige. RackBuddy planlagde, producerede og installerede alle tøjstativer og træ hylder for Superjeans of SwedenDet var også det første projekt, hvor træ hylder blev inkorporeret i designet.

Superjeans of Sweden Malmö - RackBuddy hylder

Superjeans of Sweden - rack buddy tøjstativ med hylder

II sommeren 2014 blev produktionen rykket til industri lokaler i Esbjerg. Mens ordrerne blev flere og flere var garagen i Næstved ikke stor nok længere.

 

2015

Martin og Lasse arbejdede ud af Lasses gamle lejlighed på Frederiksberg. De designede flere tøjstativer lavet af sorte vandrør, og pludselig var den Originale kollektion færdig. Det første professionelle photoshoot blev også skudt i lejligheden, da Lasse havde en blotlagt murstensvæg, der passede perfekt med tøjstativernes industrielle look.

Martin & Lasse til RackBuddys første professionelle photoshoot i 2015

RackBuddy Original kollektion

Varehuset i Esbjerg rykkede til større lokaler.

RackBuddys gamle varehus i Esbjerg

RackBuddys gamle varehus i Esbjerg

Firmaet voksede hurtigt og i slutningen af 2015, havde de begge besluttet sig for at tiden var inde til at fokusere 100% på RackBuddy. Martin sagde sit job op som politimand, og flyttede tilbage til Esbjerg for at holde øje med varehuset og produktionen af RackBuddy.

 

2016

I april 2016 åbnede RackBuddy sin første butik/showroom på Frederiksberg alle i København. Før RackBuddy flyttede ind var det en kurve butik, og vi brugte meget tid, energi og penge på at renovere det. Læs mere om processen her.

RackBuddy showroom på Frederiksberg før renovering

 

Ved siden af butikken var to lokaler, som vi besluttede os for at lave til kontor. Det ene rum blev brugt af RackBuddy, og det andet skulle lejes ud. Vi fandt hurtigt to andre danske startup virksomheder, der ville flytte ind.
 Et af firmaerne er det danske ur firma About Vintage, der har deres eget showroom i Gothersgade. Det andet var One Funky Furniture.

Showroomet udviklede sig hurtigt til et hotspot på Frederiksberg for urban interiør og design. Vi sælger ikke kun vores tøjstativer, men alt andet interiør der passer ind i vores design univers- borde, stole, lamper, maling, dekorationer og meget mere.

RackBuddy Showroom før åbningen i april 2016

RackBuddy Showroom i 2016

Ved udgangen af år 2016 besluttede vi os for, at det var på tide at se på potentielle markeder for vores produkter udenfor Danmark. Og selvfølgelig var vores store nabo, Tyskland, det åbenlyse valg. RackBuddy.de og RackBuddy.com gik i luften.

 

2017

Der skete en masse ting på kort tid i 2017. Vi begyndte at fokusere mere på vores visuelle udtryk, og arbejde på at gøre vores brand mere kendt på de sociale medier, særligt Instagram, med stor success. Siden starten af 2017 har 27000 flere af jer valgt at følge os på instagram.

Tusinde tak for det!

Vi elsker at blive inspireret af, hvordan i bruges jeres RackBuddies. Det er derfor, vi valgte at lave #MyRackBuddy konkurrencen. Alle der uploader et billede af deres RackBuddy på instagram og bruger hashtagget, har en chance for at vinde deres penge tilbage. Du kan læse mere om konkurrencevilkårene her.

For at lære Tyskland bedre at kende, har vi samarbejdet med nogle fantastiske influencers, der har produceret virkelig godt indhold til os. Her er en lille samling af vores favoritter.

Masha fra mashasedgwick.com

Masha valgte vores RackBuddy Jolene model til hendes køkken. Læs mere om det på hendes blog.  

RackBuddy Jolene hos Masha Sedgwick

Juli fra julichevalier.com 

Julie valgte en RackBuddy Billy. Du kan finde flere billeder her eller læs mere om det på hendes blog. 

RackBuddy Billy stylet af julichevalier

Clara fra fashionvernissage.com

Clara valgte en RackBuddy Billy og en RackBuddy Wild Bill Elliot. See more pictures here

fashionvernissage x RackBuddy

Polga from somelostgirl.com 

Nanda from srevolrof.blogspot.de 

Den tyske influencer Nanda Schwarz valgte flere produkter fra vores kollektion til hendes- hun kalder det “sleep-in closet”. Ved siden af fire RackBuddy John hylder fik en RackBuddy Billy og en RackBuddy Capone også en plads. Læs mere her

Nanda Schwarz x RackBuddy

Elisa from schwarzersamt.com


Elisa fra schwarzersamt.com udskiftede hendes gamle og ustabile IKEA tøjstativ til to af vores robuste designs i vandrør. Elisa valgte modellerne RackBuddy Wild Bill Elliot og RackBuddy Capone. De 210 cm høje tøjstativs modeller passede perfekt ind i hendes lejlighed i Berlin med højt til loftet.

RackBuddy Capone & Wild Bill Elliot - walk-in garderobe

 

I 2017 sendte vi vores første tøjstativer til USA. Alana Hadid havde fundet os på instagram, og vi indrettede hele hendes walk-in garderobe med RackBuddy Wild Bill Elliots og RackBuddy Bonnies. 

Alana Hadid foran hendes RackBuddies

Alana Hadid foran hendes RackBuddies

2018 

2018 var et år, hvor alt skete hurtigt og pludseligt. Vi startede året ud med en ny kollektion, Silver kollektionen. Senere på året lancerede vi yderligere 3 nye kollektioner: Nordic kollektionen, den minimalistiske Frame kollektion og den fleksible Elements kollektion.

Silver Kollektion

Silver kollektionen har næsten de samme modeller som den Originale kollektion, vandrørene er bare i galvaniseret jern i stedet for.

 

RackBuddy Billy Silver

Billede af @don_linh

RackBuddy Capone Silver

Billede af @vonkopfbisfuss

Nordic kollektion

Vores Nordic kollektion består af seks forskellige tøjstativer lavet af egetræ og jern vandrør. Vandrørenes indistruelle look får et klassisk skandinavisk tvist med høj kvalitets egetræ, i 3 forskellige farver.

RackBuddy Nordic kollektion

Billede af @krawzova

RackBuddy Nordic kollektion x nelplant

Billede af @nelplant

Frame kollektion

Frame kollektionen er en serie af tøjstativer, der følger design princippet om simplicitet. Tøjstativerne er lavet for at danne den perfekte ramme om dit tøj, der tillader dig at udtrykke din helt egen personlige stil. 

Hovedelementerne i Frame kollektionen er lavet af firkantede former: basen der giver et stabilt fundament med en hylde i bunden, og selve tøjstativets ramme, der slutter med bøjlestangen i toppen. På trods af tøjstativernes slanke look er de utroligt stabile og hårdføre, uanset hvor meget tøj der hænger på dem.

RackBuddy Frame kollektion- minimalistiske tøjstativer

Elements kollektion

 

Vi elsker funktionalitet og forsøger altid at lave løsninger, der nemt kan tilpasses dine behov. RackBuddy Elements kollektionen er vores mest fleksible garderobeløsning til dato.

Se videon for at se, hvor nemt det er:

Udover lancering af 4 nye kollektioner, har vi lavet en serie af kortfilm, der hedder RackBuddy Hangin´ With
Indtil videre har vi arbejdet med Anthon Louis og Martin Brachér. Se videoerne her:
RackBuddy Hangin' With Anthon Louis  
RackBuddy Hangin' With Martin Brachér 
Andre Hangin' With videoer er i produktion, så glæd jer til flere! 
2019

I februar 2019 rykker vi vores varehus til 1200 kvadratmeters lokaler i Esbjerg. Vi rykker ind i større kontorer og åbner vores næste butik ved siden af varehus. Vi håber, du vil følge os på vores rejse.

Skål til endnu 5 succesfulde år!