Vedligeholdelse af træbordplader

Hos RackBuddy kan du både købe behandlede og ubehandlede træbordplader. De kræver hver deres behandling og vedligeholdelse. Vi vil derfor gerne vise jer, hvilken type efterbehandling vores plankeborde og genbrugsborde kræver, så bordet sikres optimal lang levetid.

RackBuddy plankebord i fyrtræ

Vores plankeborde i fyrtræ er behandlet med olie, når de bliver leveret. Enten en hvid eller sort olie, som giver bordet en glat og rengøringsvenlig overflade. Selvom det har fået olie på værkstedet, anbefaler vi, at du vedligeholder det løbende.


Rengøring og oliebehandling:

  • Generelt sørg for at holde bordet rent med en ren, tør klud eller våd klud opvredet med mildt opvaskemiddel. Tør efter med en tør klud.

  • Oliebehandl bordet ca. 2-3 gange årligt eller efter behov. Olien er med til at pleje og vedligeholde træets udseende. Desuden vil olien imprægnere træet, så det virker smuds- og vandafvisende. Hvordan du oliebehandler dit bord, kommer an på, hvilken fabrikat, du vælger. Følg derfor altid den vejledning, som medfølger det olieprodukt, du køber.

rackbuddy bord i lyst fyr

rackbuddy plankebord - lys fyrtræ

OneFunkyFurniture borde

For at opnå det flotte og rå udtryk er en del af designet ved OneFunkyFurniture bordene, at de er ubehandlede. Det betyder derfor også, at denne type bord er mere udsat overfor pletter osv. Inden bordet tages i brug anbefaler vi derfor, at du giver bordet en sæbebehandling, som gør det mere smudsafvisende.

Rengøring og sæbebehandling:

  • Generel rengøring anbefales at gøre med ren tør klud. Ubehandlet træ har ikke godt af at være vådt i længere tid, så tør straks efter med en ren, tør klud, hvis du vælger at bruge en opvredet klud. 

  • Sæbebehandl dit bord hver 2-3. måned for optimal beskyttelse eller efter behov. Anvend en sæbeopløsning bestående af 1/4 dl sæbespåner til 1 liter varmt vand og en ren tør klud eller en svamp. Lad vandet køle af til det er lunkent og påfør herefter sæben jævnt med træets længderetning. Straks efter skal du tørre bordet af med med en tør klud. Undersiden af bordet bør også behandles, for at undgå at bordpladen kan komme til at give sig.

    Når træet bliver behandlet på denne måde, kan træets fibre rejse sig lidt, hvilket vil sige at overfladen kan komme til at føles lidt ru. Slib derfor let på træet langs årene med sandpapir korn 220. Vær opmærksom på, at du ikke må bruge ståluld samt overdreven brug af sæbe kan gøre træet mørkt.

onefunkyfurniture bord igenbrugstræ

onefunkyfurniture bordplade i genbrugstræ - behandling