Fra 140 m2 New Yorker lejlighed til 55 m2 taglejlighed // #part1- Funktionelt & Praktisk

#part1 - Funktionelt & Praktisk  

Hvordan indretter man sig på bedste vis, når man kommer fra en stor New Yorker lejlighed i 2 plan på 140 m2. Og skal tilpasse sig en taglejlighed med skrå vægge på 55 m2?

Det ved vores indretningskonsulent alt om. Læs dette blogindlæg og lad dig blive inspireret af hende.  

 

Igennem de sidste 9 år har jeg arbejdet i bolig-livstilsbranchen, og har derigennem haft muligheden for at gøre nogle gode køb. Så det var ikke det letteste, at skulle skille sig af med mange af mine skønne møbler. En samling jeg har været utrolig glad for. Omvendt var det nødvendigt, for at kunne flytte ind i min den gang nye tag lejlighed i hjertet af Nørrebro, København. Når det så er sagt, så er jeg i dag glad for, at jeg fik solgt alle de ting. Ting man ofte ”bære” på sig, som i princippet fylder både fysisk og ikke mindst psykisk. Jeg har i dag kun de ting i min bolig som virkelig betyder noget for mig. 

 

Min lejlighed som består af det gamle loftrum i bygningen - dvs. 5 sal, er blevet istandsat for nogle år siden. Det blev til en fin lækker københavner lejlighed med en flot udsigt over København. Da det er helt oppe under taget har jeg skråvægge, samt en hems til min seng. Lejligheden består af: ét stort rum, en god entre og et ”stort” toilet taget lejlighedens størrelse i betragtning. Nøgleordene for min indretning har været: funktionelt og praktisk med dét for øje, at jeg er omgivet af mit højt elskede interiør, min samling af vintage ting og ikke mindst design klassikere fra ind-udlandet.

 

Min hygge krog

Jeg har valgt ikke at have nogen sofa af to simple årsager. Ét der er på ingen måde plads, og to jeg har ofte gæster til middag – så mit spisebord er blevet prioriteret med mine uundværlige Eames stole. Det er mest praktisk at have et godt bord, hvor man kan sidde ordentligt, end at skulle sidde og spise sin mad krumrygget i sofaen. Jeg må til tider indrømme, at jeg mangler min sofa - især om søndagen.

Mine overvejelser går dog stadig på, at få lavet et rørstel dertil eller træller fra Rackbuddy. Her tænker jeg, at have en tyk hynde ovenpå - en slags diva. Det er en måde at kompensere på, når pladsen er trang, og ens skråvæge går langt ned og derved minimere pladsen. For ved at presse en alm. sofa ind - ville selve armlænene ikke kunne være der. Den ville have taget for meget af den allerede trængte plads.


            
 Når mit bord fugerer som spisebord..

Mit spisebord har jeg som sagt valgt at prioritere. Det er jeg glad for den dag i dag. Især nu hvor jeg har valgt at studere på Arkitektskolen for Design. Et studie som foregår via e-learning, så jeg har i den grad brug for et godt skrivebord herhjemme. Her kommer mit sorte spisebord LOOP fra HAY virkelig til sin ret. Det fungerer optimalt, og er i den grad funktionelt som spise/skrivebord. Længden er 160 cm og det gør, at jeg sagtens kan have gæster, samt brede mig med mine mange tegneredskaber / magasiner / udklip / projekter når jeg studere og arbejder.

Det er hverken for stort eller for småt. Generelt råder jeg Rackbuddys kunder til at vælge spisebord på 160 cm og 180 cm. Disse størrelser passer perfekt til en normal størrelse bolig. Jeg overvejer dog kraftigt at få Rackbuddys dygtige snedker, til at lave et råt plankebord til mig. Et træbord bestående af to store planker med 1 cm mellemrum – hvor selve kanten er fra træets eget form. Det skal være så naturligt og råt som muligt. Eller et rørstel med en form for jern/metalplade, så looket og formsproget bliver industrielt. Min helt store drøm - når jeg en dag får mig noget mere plads er, at kunne have et spisebord på 3 m eller længere. Har altid haft et cross på lange spiseborde.

Når det fungere som skrivebord  Når mit bord fungere som skrivebord...

Hos Rackbuddy er det også muligt at få lavet sit helt eget spisebord, som man går og drømmer om. Vi finder det slags træ / plade som vores kunder ønsker sig, og sammen får vi skræddersyet et flot resultat. Skulle du have nogle planker selv, så hjælper vi dig gerne med at få lavet dem om til en bordplade. Eller har du en helt tredje ide, så lad os hjælpe dig med at få det lavet – præcist  dét som du drømmer om.

 

Glæd dig allerede til næste blogpost. Her vil jeg snakke om min posters væg, som også fungerer som mit moodboard og min daglig inspiration.

 

// Nynne, Indretningskonsulent & stylist – Rackbuddy