Små rum med store muligheder

Små rum med store muligheder

Få vores bedste tips til den mest optimale indretning af din nye studiebolig. Lidt plads betyder nemlig ikke automatisk få muligheder, når det handler om personlig stil, der ikke skal gå på kompromis med funktionalitet og opbevaring.

 

1: Skrot kvadratmeter og tænk i kubikmeter

Regel nummer 1, når du skal indrette dig på lidt plads, er at skrotte kvadratmetertanken og tænke i kubikmeter. Måske har du højt til loftet og så er det bare med at udnytte pladsen. Vær ikke bange for at hænge ting ned fra loftet og skrue opbevaring op på væggene. Det er alt sammen med til at skabe luft, gulvplads og optimal udnyttelse af pladsen.

2: Hack eller leg med møbler på mål

Møbler på mål kan være en bekostelig affære, hvis man ikke selv er super handy. Men i virkeligheden behøver det hverken være dyrt eller svært. Sommetider handler det bare om at have blik for mulighederne. Nogle virksomheder kan skabe opbevaring på mål uden at ruinere dig, og du kan selv komme langt ved at tænke spise- eller skrivebord med et par bordbukke og en plade, der er skåret efter dine mål. Har du fundet et fint lille bord, der rager for langt ud fra væggen, så halvér bordet og monter det på væggen, så det støtter på to ben. Du kan også kaste dig ud i et af de berømte hacks, hvor du customizer et møbel, så det passer til dine behov. Det fungerer og giver masser af personlighed til din bolig.

3: Ryd op og indret dig med masser af opbevaring

Det lyder som noget, din mor kunne finde på at sige, men sandheden er, at det virker. Tøjbunker, papirer og ting, der flyder får rummene til at se små og uoverskuelige ud. Det skaber dårlig energi og stjæler opmærksomheden fra alle de fede ting i din studiebolig. Men bekæmpelsen af rod kræver gode opbevaringsmuligheder, og her handler det også om at tænke kreativt. Etabler en høj seng med opbevaring nedenunder, og tænk opbevaring ind i dine øvrige møbler. Og husk punkt nummer 1 – tænk i højden, så du udnytter hele rummet. Hylder helt oppe under loftet skaber masser af stemning.

4: Få multifunktionelle møbler

Det handler ikke om, at du skal sove på køkkenbordet eller spise i sengen. Det handler ganske enkelt om at give møblerne flere funktioner på de områder, hvor det giver mening. Måske kan dit skrivebord omdannes til spisebord, eller din seng til en sofa. Tænk ud af boksen og vælg en cool skammel til natbord, så du nemt kan finde en ekstra siddeplads, når studiegruppen har fællesspisning. Mulighederne er uendelige, når først du begynder at kigge på møblerne på en ny måde.

5: Dyrk illusionen

Det ældste trick i bogen for at få et rum til at virke større er spejle. Og det er der en god grund til, for det virker bare – også uden at du skal omdanne din nye lejlighed til et dansestudie. De fleste af os vil gerne kunne se sig selv i fuld figur, når tøjet skal sidde rigtigt, inden turen går ud i byen, og hvorfor ikke kombinere et lækkert stort garderobespejl med muligheden for at få din lejlighed til at virke større? Lys og maling har lidt den samme effekt. Lys åbner rummet op og får det til at virke større. Derfor er det en god ide at undgå mørke hjørner. Lyse farver på væggen giver rummet ekstra kant og fremhæver den øvrige indretning.

Hvis du blev inspireret og nu skal til at finde de helt rigtige ting til din bolig har vi nogle gode bud her:   

  • Beslag til hylder eller borde
  • Praktiske bordben
  • Multifunktionelle hylder til høje lofter
  • Tøjstativ til loft
  • Har du brug for hjælp til at finde den helt rigtige løsning til dit hjem kan du kontakte os på info@rackbuddy.dk 
  Shelfie RackBuddy  Joey ceiling RackBuddy