Hangin' with Rackbuddy

Fra en idé i en garage til international virksomhed med Design Lab i hjertet af Frederiksberg på kun syv år. Udviklingen af RackBuddy er gået stærkt, og successen er ikke til at tage fejl af. Og på trods af at Martin og Lasse, der står bag RackBuddy, allerede har opnået mange af deres mål, har de stadig masser af drømme for deres virksomhed. Men hvem er de egentlig, de to herrer, der har formået at forvandle vandrør til urbane og trendy walk-ins og tøjstativer? Og hvad er grunden til, at RackBuddy er blevet til den succes, det er?

Barndomsvenner fra Esbjerg

Martin og Lasse har kendt hinanden det meste af deres liv og er vokset op i Esbjerg, og selv siger de, at grunden til at de både kan være venner og drive virksomhed sammen er deres evne til at få hinandens ideer til at folde sig ud. Hele ideen til RackBuddy opstod tilbage i 2013, da Martin manglede en garderobe til sit nye hjem. Der var ikke rigtig nogle, der levede op til hans ønsker, så han besluttede sig for at lave en løsning sammen med vennen Lasse. Den skulle være holdbar, skræddersyet og selvfølgelig pæn, så de fik fat i nogle vandrør og konstruerede den allerførste RackBuddy. Ideen blev hurtig populær i Martin og Lasses omgangskreds, og på kort tid havde de solgt de første 10 RackBuddy tøjstativer via Den blå Avis. RackBuddy viste sig hurtigt at være en økonomisk bæredygtig idé, og Martin og Lasse udviklede virksomheden, mens de samtidig passede deres fuldtidsjob ved siden af. I 2015 satsede de 100 % på RackBuddy, og siden da er det kun gået én vej.

Make it yours

Rundt om RackBuddy har Martin og Lasse bygget et univers, de kalder Make it yours. Universet er essensen af RackBuddys DNA – muligheden for at gøre RackBuddy til sin egen. Hvis man spørger Martin og Lasse, er de ikke selv i tvivl om, hvorfor RackBuddy er blevet så stor en succes.

 ”I virkeligheden bygger RackBuddy jo på en meget simpel idé, nemlig muligheden for at kunne tilpasse og skræddersy sin egen garderobe- eller opbevaringsløsning. Den idé har vi holdt fast i hele vejen igennem, og med Make it yours folder vi den bare endnu mere ud. I modsætning til så mange andre løsninger, så lægger RackBuddy sig ikke til en bestemt stil eller type. Det rå, urbane look kan justeres op eller ned alt efter personlig smag. Det kan gøres feminint med få accessories, og det er muligt at få lige det udtryk, der matcher ens personlige stil”, fortæller Martin.

 ”RackBuddys styrke er, at det ikke kun kan én ting. Det er til køkkenet, stuen, børneværelset og garderoben. Du kan gå både kreativt eller traditionelt til værks, for med RackBuddy er det kun fantasien, der sætter grænser. Make it yours universet betyder også, at vores kunder kan inspirere hinanden på kryds og tværs ved at tage hinandens kreative ideer og tilpasse dem præcis til deres eget hjem. Og det er virkelig én af de ting, vi synes, er allerbedst. Vi bliver helt vildt inspirerede, når folk deler på Instagram og viser, hvordan de har gjort RackBuddy til deres egen. Derfor er vores nye website også bygget meget mere op omkring inspiration”, supplerer Lasse.

3 hurtige til Martin og Lasse

Hvilken RackBuddy løsning har I selv derhjemme?

Lasse: Jeg er gået både kreativt og klassisk til værks med en plantevæg og en skohyldevæg.

Martin: Jeg har lavet et lille walk-in closet i mit soveværelse. Det er fra vores walk-in collection, men pga. lav lofthøjde, har jeg skræddersyet det, så det passer i højden.

 Har I nogle nyheder i støbeskeen?

Lasse: Vi glæder os til inden længe at udvide vores kollektioner med lanceringen af en ny reol-serie.

Martin: Vi lancerer også kommode og skuffer, der kan påmonteres vores stativer, så de kunder, der allerede har en RackBuddy, nemt kan udvide den.

Hvad er den næste store ambition?

Martin og Lasse: Vores næste store ambition er at gå ind på tre nye onlinemarkeder online. Samtidig arbejder vi på at udvide mandskabet, så vi også på personalesiden vokser for at kunne nå vores mål.